Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κοτόπουλο βασκικού στιλ

Συνταγή για κοτόπουλο βασκικού στιλ

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο βασκικού στιλ είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συγκεντρώνει τις γεύσεις της περιοχής των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία. Διαθέτει τρυφερά μπούτια κοτόπουλου μαγειρεμένα σε μια πλούσια και αρωματική σάλτσα ντομάτας με πιπεριές, κρεμμύδια, σκόρδο και μια πινελιά πάπρικας. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών δημιουργεί μια έκρηξη γεύσεων που θα μεταφέρει τους γευστικούς σας καλούς στην όμορφη χώρα των Βάσκων.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4
Μπούτια κοτόπουλου

1
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2
Πιπεριές κομμένες σε φέτες

3 γαρίφαλα
Σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 μπορεί
Ντομάτες κομμένες σε κύβους

1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο

1/4 φλιτζάνι
Ζωμός κότας

1/4 φλιτζάνι
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό κοτόπουλο βασκικού στιλ, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Σανίδι κοπής 🪓
  • Μαχαίρι του σεφ 🔪
  • Μεγάλο τηγάνι ή ολλανδικός φούρνος 🍳
  • Ξύλινο κουτάλι 🥄
  • Μεζούρες και κουτάλια 🥣
  • Ανοιχτήρι 🥫
  • Πιάτα ή πιάτα σερβιρίσματος 🍽️

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μπούτια κοτόπουλου και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2:

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές σε φέτες και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να καραμελώσουν ελαφρά.

Βήμα 3:

Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι. Ανακατεύουμε όλα μαζί και αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Βήμα 4:

Επιστρέφετε τα ροδισμένα μπούτια κοτόπουλου στο τηγάνι, φωλιάζοντάς τα στη σάλτσα ντομάτας και τα λαχανικά. Ρίξτε μέσα στο ζωμό κοτόπουλου για να προσθέσετε υγρασία στο πιάτο.

Βήμα 5:

Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήστε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Βήμα 6:

Γαρνίρετε με φρέσκοκομμένο μαϊντανό για μια έκρηξη φρεσκάδας και ζωηρό χρώμα.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της συνταγής κοτόπουλου βασικού στιλ θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά για την προετοιμασία και 40 λεπτά για το μαγείρεμα, δίνοντάς σας τον συνολικό χρόνο προετοιμασίας περίπου 55 λεπτών. Είναι το τέλειο πιάτο για να ετοιμάσετε όταν θέλετε κάτι γευστικό και χορταστικό χωρίς να ξοδεύετε ώρες στην κουζίνα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, αυτή η συνταγή κοτόπουλου βασικού στιλ μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις διατροφικές σας προτιμήσεις. Ακολουθούν ορισμένες αντικαταστάσεις συστατικών που μπορείτε να κάνετε:

  • Αντικαταστήστε τους μηρούς κοτόπουλου με σφιχτό τόφου ή σεϊτάν για μια εναλλακτική πλούσια σε πρωτεΐνη.
  • Ανταλλάξτε τον ζωμό κοτόπουλου με ζωμό λαχανικών για να διατηρήσετε τις αλμυρές γεύσεις.
  • Παραλείψτε την πάπρικα αν προτιμάτε πιο ήπια γεύση.

Με αυτές τις αλλαγές, μπορείτε να κάνετε μια νόστιμη vegan εκδοχή του “Chicken” σε βασικά στυλ που αποτυπώνει την ουσία της αρχικής συνταγής.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να διασφαλίσετε ότι το κοτόπουλο βασκικού στιλ σας βγαίνει τέλεια, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες μαγειρέματος:

  1. Επιλέξτε μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα και με το δέρμα για επιπλέον ζουμερό και άρωμα.
  2. Στεγνώστε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας πριν το ροδίσετε στο τηγάνι. Αυτό βοηθά στην εγκατάσταση ενός τραγανού εσωτερικού χώρου.
  3. Προσέχετε να μην γεμίσει υπερβολικά το τηγάνι όταν ροδίζετε το κοτόπουλο. Είναι καλύτερο να εργάζεστε σε παρτίδες εάν είναι απαραίτητο.
  4. Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Προσθέστε περισσότερη πάπρικα για πιο καπνιστή γεύση ή αυξήστε το σκόρδο για ένα αρωματικό λάκτισμα.
  5. Αφήστε το πιάτο να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για να ενωθούν οι γεύσεις. Αυτή η αργή διαδικασία μαγειρέματος εξασφαλίζει τρυφερό και γευστικό κοτόπουλο.
  6. Σερβίρετε το κοτόπουλο βασκικού στο ζεστό, γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό, μαζί με ψωμί κρούστα ή ρύζι στον ατμό για να έχετε την καλή σάλτσα.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα έχετε ένα λαχταριστό κοτόπουλο βασκικού στιλ που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
18g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Χοληστερόλη
120 mg

Νάτριο
550 mg

Υδατάνθρακες
14 g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
7g

Πρωτεΐνη
32g

Βιταμίνη C
80% DV

Σίδερο
15% DV

Αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με συγκεκριμένα συστατικά και μεγέθη μερίδων.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε αυτό το κοτόπουλο βασικού στιλ, έχετε διάφορες επιλογές για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση και να βελτιώσετε τη συνολική εμπειρία του γεύματος. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις:

  1. Τα μαγειρεμένα μπούτια κοτόπουλου σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος, τακτοποιημένα τακτοποιημένα.
  2. Ρίξτε με κουτάλι τη γευστική σάλτσα ντομάτας και τα λαχανικά πάνω από το κοτόπουλο, βεβαιώνοντας ότι κάθε κομμάτι έχει επικαλυφθεί γενναιόδωρα.
  3. Γαρνίρετε με λίγο φρέσκο ​​μαϊντανό για περισσότερο χρώμα και φρεσκάδα.
  4. Σερβίρετε μαζί με ένα συνοδευτικό της επιλογής σας, όπως ψωμί κρούστας, πουρέ πατάτας ή ρύζι στον αέρα. Αυτές οι όποιες θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε τη νόστιμη σάλτσα.
  5. Για ένα πλήρες γεύμα, συνδυάστε το κοτόπουλο βασκικού στιλ με μια απλή πράσινη σαλάτα ντυμένη με μια ελαφριά μπινεγκρέτ.

Θυμηθείτε, η παρουσίαση παίζει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της γεωγραφικής εμπειρίας, οπότε αφήστε χρόνο για να τακτοποιήσετε όμορφα το πιάτο και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα, αποθηκεύστε τα σωστά για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους. Μεταφέρετε το κρύο κοτόπουλο βασκικού στιλ σε ένα δοχείο αεροστεγών και το βάζετε στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 3 ημέρες. Όταν το ξαναζεστάνετε, ζεστάνετε απαλά το κοτόπουλο στην εστία σε χαμηλή φωτιά για να μην στεγνώσει.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή κοτόπουλου βασικού περιλαμβάνει διάφορα συστατικά που προσφέρουν θρεπτικά συστατικά:

  1. Μηροί κοτόπουλου: Παρέχουν μια καλή πηγή πρωτεΐνης και βασικών αμινοξέων.
  2. Πιπεριές: Αυτά τα πολύχρωμα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.
  3. Κρεμμύδια και σκόρδο: Και τα δύο περιέχουν ενώσεις με πιθανές επιπτώσεις για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων αντιφλεγμονωδών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων.
  4. Ντομάτες: Είναι γεμάτες με λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που συνδέεται με διάφορα θέματα για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υγείας της καρδιάς.
  5. Ελαιόλαδο: Είναι μια πιο υγιεινή επιλογή λιπαρών που παρέχει μονοακόρεστα λίπη και μπορεί να συμβάλει στην υγεία της καρδιάς.

Απολαμβάνοντας αυτό το γευστικό πιάτο, θα ενσωματώσετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για κοτόπουλο βασκικού στιλ και θέλετε να εξερευνήσετε παρόμοια πιάτα, ακολουθούν μερικές προτάσεις:

  1. Paella: Ένα ισπανικό πιάτο με ρύζι γεμάτο με διάφορες πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο, θαλασσινά ή επιλογές για χορτοφάγους.
  2. Ρατατούιγ: Κλασικό γαλλικό λαχανικό με πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδια και κολοκυθάκια.
  3. Coq au Vin: Ένα παραδοσιακό γαλλικό

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button