Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κέικ χωρίς γάλα

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην υπέροχη συνταγή μου για κέικ χωρίς γάλα! 🎂 Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή προτιμούν να αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μην ανησυχείς. δεν θα χάσετε την κρεμώδη καλοσύνη γιατί αυτό το κέικ είναι απίστευτα υγρό και νόστιμο χωρίς γάλα. 🍰

Συστατικά

Ακολουθούν τα συστατικά που θα χρειαστείτε για το κέικ χωρίς γάλα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ¾ φλιτζάνια
Ζάχαρη κρυσταλλική

¾ φλιτζάνι
Φυτικό λάδι

1 φλιτζάνι
Νερό

¼ φλιτζάνι
Σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας
Ξίδι

1 ½ κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1 ½ κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτό το απολαυστικό κέικ χωρίς γάλα, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Τύπα για κέικ (στρογγυλή 9 ιντσών)
  • Χαρτί λαδόκολλας ή σπρέι μαγειρικής (για λίπανση του ταψιού)
  • Φούρνος
  • Σχάρα ψύξης

Προετοιμασία

Ας αρχίσουμε να ετοιμάζουμε αυτό το εκπληκτικό κέικ Χωρίς γάλα, βήμα προς βήμα:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
  2. Λαδώστε τη φόρμα του κέικ με μαγειρικό σπρέι ή στρώστε την με λαδόκολλα.
  3. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  4. Προσθέστε το φυτικό λάδι, το νερό, τη σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη, το ξύδι και το εκχύλισμα βανίλιας στα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο το κουρκούτι και να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  5. Ρίξτε τη ζύμη του κέικ στην προετοιμασμένη φόρμα, φροντίζοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
  6. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  7. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά.
  8. Μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα ψύξης και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το παγώσετε ή το σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το κέικ Χωρίς γάλα είναι περίπου 20 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψησίματος και ψύξης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Όταν μετράτε το αλεύρι, φροντίστε να το βάλετε με κουτάλι στο μεζούρα και να το ισοπεδώσετε με ένα μαχαίρι για ακριβείς μετρήσεις. Αποφύγετε να βάλετε το αλεύρι στο φλιτζάνι, γιατί μπορεί να γίνει πιο πυκνό κέικ.

Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή ξύσμα πορτοκαλιού στο κουρκούτι. Απλώς τρίψτε την εξωτερική φλούδα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού και ανακατέψτε την πριν ρίξετε τη ζύμη στο τηγάνι.

Για να ελέγξετε αν το κέικ είναι έτοιμο, τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρό ή με λίγα ψίχουλα να έχουν κολλήσει πάνω του, το κέικ είναι έτοιμο. Αν υπάρχει βρεγμένο κουρκούτι στην οδοντογλυφίδα, συνεχίστε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.

Για ένα ευχάριστο γλάσο, μπορείτε να φτιάξετε μια βουτυρόκρεμα χωρίς γαλακτοκομικά χρησιμοποιώντας μαργαρίνη vegan και ζάχαρη άχνη. Προσθέστε μια πινελιά εκχύλισμα βανίλιας ή σκόνη κακάο για διαφορετικές παραλλαγές γεύσης.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί η διατροφική κατανομή ανά μερίδα αυτού του κέικ χωρίς γάλα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
290

Συνολικό Λίπος
13g

Κορεσμένα λιπαρά
1g

Χοληστερόλη
0 mg

Νάτριο
280 mg

Υδατάνθρακες
42g

Ίνα
1g

Σάκχαρα
26g

Πρωτεΐνη
2g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Μόλις κρυώσει το κέικ χωρίς γάλα, μπορείτε να το σερβίρετε ως έχει ή να το παγώσετε με το αγαπημένο σας γλάσο χωρίς γαλακτοκομικά. Διακοσμήστε το με φρέσκα μούρα, τριμμένη καρύδα ή πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά.

Ως εναλλακτικές επιλογές, μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το κέικ με μια μπάλα παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά ή μια κούκλα σαντιγί.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το κέικ σας χωρίς γάλα φρέσκο, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Εάν προτιμάτε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, βάλτε το στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για κέικ χωρίς γάλα περιλαμβάνει ορισμένα συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία:

  1. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Αν και δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις παρέχει υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν πηγή ενέργειας για το σώμα.

  2. Ζάχαρη κρυσταλλική: Αν και η ζάχαρη πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, προσθέτει γλυκύτητα στο κέικ. Παρέχει γρήγορη ενέργεια αλλά στερείται σημαντικής θρεπτικής αξίας.

  3. Φυτικό λάδι: Αυτό το λάδι συμβάλλει στην υγρασία του κέικ και είναι πηγή υγιεινών λιπαρών. Επιλέξτε έλαια όπως canola ή ηλίανθος, τα οποία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

  4. Σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη: Λειτουργεί ως υποκατάστατο των αυγών και προσθέτει υγρασία στο κέικ. Η σάλτσα μήλου είναι χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες, καθιστώντας την μια πιο υγιεινή εναλλακτική.

  5. Ξίδι: Το ξύδι αντιδρά με τα άλλα συστατικά για να βοηθήσει το κέικ να φουσκώσει. Παρέχει επίσης μια πικάντικη γεύση και έχει συσχετιστεί με πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της πέψης.

  6. Μπέικιν πάουντερ και μαγειρική σόδα: Αυτοί οι διογκωτικοί παράγοντες βοηθούν το κέικ να φουσκώσει δημιουργώντας φυσαλίδες αέρα. Κάνουν το κέικ ελαφρύ και αφράτο χωρίς να χρειάζονται γαλακτοκομικά προϊόντα.

  7. Εκχύλισμα βανίλιας: Προσθέτει ένα υπέροχο άρωμα και γεύση στο κέικ. Αν και δεν προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία, ενισχύει τη συνολική γευστική εμπειρία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή για κέικ χωρίς γάλα, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Vegan Chocolate Cake: Ένα πλούσιο και παρακμιακό κέικ σοκολάτας που δεν περιέχει γαλακτοκομικά, αυγά και άλλα ζωικά προϊόντα. Ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας!

  2. Κέικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη: Ένα υγρό κέικ με ξηρούς καρπούς φτιαγμένο με αλεύρι αμυγδάλου, κατάλληλο για όσους έχουν ευαισθησία στη γλουτένη ή ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη.

  3. Ψωμί μπανάνας: Ένα κλασικό αγαπημένο ψωμί που γίνεται χωρίς γάλα, χρησιμοποιώντας ώριμες μπανάνες για φυσική γλυκύτητα και υγρασία. Εξαιρετικό για πρωινό ή ως σνακ.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για κέικ χωρίς γάλα εμπνεύστηκε από διάσημους vegan σεφ και αρτοποιούς που έχουν αφιερώσει τη τέχνη τους στη δημιουργία νόστιμων γλυκών χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα. Μερικά αξιοσημείωτα ονόματα στον γαστρονομικό κόσμο των vegan περιλαμβάνουν:

  1. Chloe Coscarelli: Γνωστή για τις καινοτόμες φυτικές συνταγές της, η Chloe έχει γράψει πολλά βιβλία μαγειρικής με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που περιέχουν μια ποικιλία από επιδόρπια χωρίς γαλακτοκομικά.

  2. Isa Chandra Moskowitz: Πρωτοπόρος στη βίγκαν μαγειρική, η Isa έχει συγγράψει πολλά βιβλία μαγειρικής και μοιράζεται υπέροχες συνταγές χωρίς γαλακτοκομικά στον δημοφιλή ιστότοπό της.

  3. Miyoko Schinner: Ένας ειδικός στη vegan τυροκομία, η δημιουργικότητα της Miyoko επεκτείνεται και στο ψήσιμο χωρίς γαλακτοκομικά. Οι συνταγές της συχνά ενσωματώνουν υγιεινά υλικά και πλούσιες γεύσεις.

Αυτοί οι ταλαντούχοι σεφ έχουν ανοίξει το δρόμο για εναλλακτικές λύσεις χωρίς γαλακτοκομικά στον γαστρονομικό κόσμο, εμπνέοντας οικιακούς μάγειρες και επαγγελματίες να εξερευνήσουν το βασίλειο των επιδορπίων χωρίς γάλα και να τα απολαύσουν με μεράκι!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button